Meer grip op veiligheid voor op afstand bedienbare bruggen en sluizen in Nederland. Het is een belangrijk agendapunt bij centrale en decentrale overheden. Met laserscanning kunnen we een bestaand object tot op de millimeter nauwkeurig in beeld brengen. Vervolgens maken we er een 3D-model van. Zo brengen we de toekomstige situatie in beeld brengen op bestaande en nieuwe objecten.

In de samenwerkingscombinatie Hacousto, LEAP3D en Movares bundelen we onze krachten. Hacousta is specialist op het gebied van bediening, besturing en monitoring op afstand met geavanceerde videosystemen. LEAP3D is verantwoordelijk voor 3D-laserscanning en 3D-modellering. Wij implementeren onder andere de cameratool in de 3D-modellen en geven advies over de infra- en mobiliteitsvraagstukken.

3D-Laserscanning en 3D-Modellering

Met laserscanning brengen we een bestaand object tot op de millimeter nauwkeurig in beeld. Vervolgens wordt op basis van deze meetgegevens een 3D-model gemaakt. Hiermee wordt de toekomstige situatie in beeld gebracht op bestaande en nieuwe objecten. Met de cameratool worden onder andere de beste cameraposities bepaald. Deze simulatie geeft inzicht in de uitvoering van het systeem in de praktijk. Met deze inzichten kan de veiligheid van het object worden vergroot. Voorbeeld van een 3D-laserscan en tevens in beeld gebracht met een Flytrough, is de ophaalbrug Nieuwe Diep in Den Helder.