Bouw Informatie Raad: BIM-event

Op 5 juni organiseert de Bouw Informatie Raad (BIR) een groot BIM-event in Rotterdam:
‘De BIM-revolutie: berichten van het front’!
Op dinsdag 5 juni 2012 te Rotterdam in De Doelen van 09.30 – 17.00 uur.

Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, licht deze dag toe hoe RWS de informatiestromen de komende jaren gaat uniformeren met BIM. Ook andere opdrachtgevers in de BIR gaan aan de slag met de invoering van BIM: Rijksgebouwendienst, ProRail, woningcorporatie Havensteder, en het Ministerie van Defensie. Uiteraard doen ook bouwers, adviseurs, en toeleveranciers verslag van hun ervaringen met de BIM-revolutie.

Movares heet u van harte welkom in de stand. Luister tevens naar onze sprekers: René Dorleijn (subsessie) en Frank Burm (praktijkverhaal). 
Tot Ziens! Wij zien er naar uit u te ontmoeten.

Voor meer informatie: http://www.bouwinformatieraad.nl/blogitem.asp?id=658.

         
Waarom het Bouw Informatie Model?
Werken met BIM leidt tot effectieve communicatie, betere samenwerking en minder transactiekosten in de keten. Inmiddels is de invoering van BIM in de bouwsector onomkeerbaar. Voor steeds meer partijen heeft werken met het Bouwwerk Informatie Model zijn meerwaarde bewezen. Neem contact op met Movares en laat u informeren.

BIM informeert in elke bouwfase
Vandaag bestaat een bouwwerk immers niet meer uit alleen materialen, bouwdelen en constructies. Alle informatie die tijdens de levenscyclus van het bouwwerk ontstaat, blijft met het bouwwerk verbonden. De bouwpartners kunnen op elk moment beschikken over de informatie die zij nodig hebben, of dat nu in de rol is van ontwerper, bouwer of asset manager. Het informatiebouwwerk en het fysieke bouwwerk zijn elkaars blijvende afbeelding.