Betondag

Op 15 november 2012 presenteren de ingenieursbureaus Arcadis, Movares, Oranjewoud, Royal HaskoningDHV, Tauw en Witteveen+Bos zich gezamenlijk op het Ingenieursplein van de Betondag in de Rotterdamse Doelen. Dit jaar zijn er op het Ingenieursplein allerlei visuele en virtuele innovaties te zien onder het thema ‘Whats new?’

Innoveren is een natuurlijke drijfveer van ingenieursbureaus. Nieuwe ontwikkelingen als BIM, simulaties, apps en virtual reality bieden spannende mogelijkheden bij ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van kunstwerken, wegen en gebouwen. Op de Betondag kunnen bezoekers  op het Ingenieursplein zien en ervaren hoe de ingenieursbureau’s onder andere mobiele apps inzetten voor inspectie en monitoring en hoe 3D-laserscanning het ontwerpproces kan versnellen. Ook thema’s als ‘New materials’ en Wereldbruggen hebben een prominente plaats op het plein.

Daarnaast verzorgt ieder bureau een presentatie in de Van Capellenzaal:

12.30 uur     Geboorde tunnels Noord/Zuidlijn: Een succesverhaal – Witteveen+Bos

13.00 uur     Fly-over Kerensheide: hét hoogtepunt van Spoedpakket E – Movares

13.30 uur     De Hartelfietsbrug: bouwen op Deltawerken – Oranjewoud

14.00 uur     Tel Aviv: Red Line ondergrondse metrostations – Royal HaskoningDHV

14.30 uur     Knooppunt A4-A9: Intelligent verbinden met BIM– Tauw

15.00 uur     Bimmen bij BleiZo (vervoersknooppunt Bleiswijk-Zoetermeer) – Arcadis

Ingenieursbureaus werken in alle fasen van bouw- en infrastructuurprojecten. Zij leveren toegevoegde waarde met kennis over duurzaamheid, leefbaarheid en kosteneffectiviteit. Om de zichtbaarheid van de ingenieursbranche tijdens de Betondag te vergroten, hebben de zes bureaus enkele jaren geleden deze samenwerking gezocht en het Ingenieursplein ingericht.

Het Ingenieursplein is te vinden tussen de Van Capellenzaal en de Willem Burgerhal van beurslocatie de Doelen in Rotterdam.