Beheer en Onderhoud van Infrastructuur Congres

Beheer en Onderhoud van Infrastructuur Congres
Woensdag 27 maart 2013
NBC Nieuwegein

Ondanks de economische crisis is het verkeer en mobiliteit de afgelopen jaren gegroeid. Om de beschikbare middelen optimaal te gebruiken en ondernemerschap en innovatie te bevorderen, zet het nieuwe Kabinet in op publiek-private samenwerking bij de aanleg van infrastructuur. Dit vergt nieuwe contractvormen en nieuwe taakverdelingen in samenwerking!

 

Vanaf 14:15 zijn er praktijkrondes. In deze praktijk sessies van dit congres komen een aantal aansprekende projecten aan bod.
14.15 uur: Praktijkronde 1
14.50 uur: Praktijkronde 2
15.25 uur: Praktijkronde 3:

 

In Praktijkronde 3 spreekt Movares over Effectief Assetmanagement:
– Optimalisering prestaties van objecten
PICO-model: Prestatie-, Informatie-, Contract- en Onderhoudsmanagement
– Balans tussen prestaties en levensduurkosten met aanvaardbare risico’s
– Brede toepassing; van opzetten Programma’s van Eisen tot uitvoeren inspecties

 

Bij Movares hebben wij assetmanagement gedefinieerd als het kosteneffectief ontwikkelen, aanschaffen, gebruiken, beheren, onderhouden, modificeren, en afstoten van technische systemen of objecten. Het doel van assetmanagement is uiteindelijk om er voor te zorgen dat de systemen of objecten hun functies vervullen op het niveau dat geëist wordt tegen optimale levensduurkosten. Een hele mond vol, en daarom hebben wij dit opgeknipt in vier puzzelstukjes die tezamen het PICO-model vormen. Om te kijken waar een organisatie op het gebied van assetmanagement staat, heeft Movares een Quickscan ontwikkeld.