Materials 2017: dé verbinding tussen innovatie en techniek

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en gebouwen zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze, creatie- en productieproces met zich mee brengt. Om maar niet te spreken over ontwikkelingen en innovaties. Op 31 mei en 1 juni vindt u op vakbeurs Materials een all-in concept gebaseerd op dé vier bouwstenen voor oplossingen bij materiaaluitdagingen:
• (Nieuwe) materialen
• Materiaalanalyse
• Oppervlaktetechnieken
• Verbindingstechnieken

Materials verbindt wetenschap met praktijk
Met meer dan 85 exposanten en ruim 40 kennissessies slaat vakbeurs Materials een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Laat u inspireren in onze Experience area’s door live demo’s in het Analyse Paviljoen, ontdek nieuwe materialen in het Innovatieve Materialen Paviljoen en maak kennis met de laatste technieken in de Verbindingstentoonstelling.

 

Ontwerpproces verandert door Computational Design

10:30-10:55  Zaal 1  – Peter Heideman, Architect AvB, StudioSK / Movares
Aan de hand van diverse projecten van de werkgroep ‘Computational Design’ binnen Movares wordt aan de hand van lopende projecten verteld over de rol van software op het ontwerpproces en robotisering van het maakproces. De rollen in het ontwerp proces veranderen drastisch; aan het begin van het ontwerpproces worden integraal ontwerp parameters bepaald (waarbij een analogie met het integraal vastleggen van informatie middels DNA in celkernen opgaat). In de productie vervallen arbeidsgangen en wordt alleen materiaal toegepast waar nodig. De bouwkolom zal gaan lijken op processen die in de automobiel en luchtvaartindustrie inmiddels normaal zijn.

Geïnteresseerd? Meld je aan op de site https://materials.nl/