Movares SchaatsClinic 2019 – Belangrijke informatie voor de deelnemers

Leuk dat jij je hebt opgegeven voor de 1e Movares SchaatsClinic! Op deze pagina staat alle belangrijke informatie voor jouw deelname aan de Movares SchaatsClinic samengevat plus informatie over onze schaatscoaches. Lees de informatie goed door, dat voorkomt verrassingen.

Programma

Hoofdkantoor Movares:
Daalseplein 101 Utrecht
(navigatie: Knipstraat Utrecht; er is voldoende gratis parkeergelegenheid in onze parkeergarage). We verzamelen ons op ons hoofdkantoor voor de SchaatsClinic.

Tijd Activiteit
15.10 uur  Welkom! Er is koffie, thee of warme chocolademelk. Verder krijg je informatie over de groepsindeling plus de naam van jouw professionele schaatstrainer.
15.30 uur Start programma met o.a. het indrukwekkende verhaal van topschaatsster Luna Jonkers (17 jaar). ‘Een voorbeeld van hoe je ondanks iets wat je overkomt in het leven je toch jezelf kunt blijven overtreffen.’
15:50 uur We stappen we allemaal in de klaarstaande bus en vertrekken we naar de Vechtsebanen. Daar binden we de schaatsen onder.
16.30 uur Na een voorzichtig rondje ‘ijsproeven’ starten de schaatsclinics. Je bent ingedeeld bij een professionele schaatscoach die je coacht op jouw niveau.
17.45 uur De schaatsclinics zijn nu echt afgelopen. Er is – kort! – tijd om te douchen in de kleedkamers.
18.00 uur Moe maar voldaan vertrekken we met de bus terug naar Movares. Daar staat een lekker buffet op ons te wachten. En als het een beetje meezit kunnen we tijdens het eten nog wat impressies zien van de eerder die dag verreden wereldkampioenschappen in Inzell.
19.45 uur  We gaan afronden en kunnen we hopelijk zonder spierpijn naar huis.

Niet vergeten!

Zelf meenemen:

  • handschoenen (verplicht)
  • hoofddeksel, liefst een helm, minimaal een muts
  • eigen schaatsen. ZORG DAT ZE SCHERP ZIJN! Bij de Vechtsebanen is het ook mogelijk om voor eigen kosten schaatsen te huren. In dat geval graag een berichtje naar de schaatsclinic@movares.nl zodat de schaatsverhuur een inschatting heeft van het aantal huurders

Goed om te weten:

  • De Vechtsbanen beschikt over kleedkamers voor dames en heren, waar ook gelegenheid is om te douchen

Te laat?

NB. Mocht je door omstandigheden later dan 15:45 uur bij Movares arriveren, dan verzoeken we je op eigen gelegenheid naar de Vechtsebanen te reizen. Adres: Mississippidreef 151, Utrecht. Graag wel even een berichtje naar Patrick Brouwer, 06-51139053.

De schaatscoaches zijn…

Elf schaatscracks gaan ons helpen ons persoonlijke schaatsniveau te verbeteren. Het zijn:

Freddy Wennemars

Freddy is de jongere broer van Erben en minstens zo snel geweest als Erben op de super sprintnummers 100m en 300m en dus ook op natuurijs won hij menige grote korte baanwedstrijd. Momenteel is hij trainer van jongere schaatsers (12-15j) in het Oosten van het land.

 

Luna Jonkers

Luna Jonkers (zus van Sterre) is een groot schaatstalent uit Emmen met voorliefde voor de langere afstanden 3 en 5km. Op junioren NKs reed ze al, de komende jaren probeert ze te groeien naar senioren NK’s op die afstanden. Samen met haar zus Sterre zal zij voor aanvang van de clinic op kantoor van Movares nog een speciaal verhaal vertellen over ‘vallen en weer opstaan’

Sterre Jonkers

Sterre Jonkers (zus van Luna) uit Emmen is op dit moment aan het doorbreken op nationaal niveau en mocht het NK Allround senioren starten in januari van dit jaar. Haar specialiteit is de 3 en 5km. Samen met Luna zal zij voor aanvang van de clinic op kantoor van Movares nog een speciaal verhaal vertellen over ‘vallen en weer opstaan’

Lisanne Soemantha

Lisanne is een lange tijd rijder van gewest Noord-Holland/ Utrecht geweest en reed meerdere NK’s op tv. Met voorkeur voor lange afstand doet zij nog steeds mee aan marathons en onlangs won zij de wintertriatlon van Alkmaar.

Tessa Timmerman

Het leven van Tessa staat helemaal in het kader van sport en ze volgt daarom ook een sportopleiding. Schaaten doet ze het liefst en brengt dit enthousiasme over bij ijsclub Haarlem als trainster. Zelf schaatst zij op regionaal niveau vooral de sprintnummers 500 en 1000m.

Ingmar van de Griek

Ingmar van de Griek is altijd met schaatsen bezig, en is helemaal gegrepen door de bocht vandaar dat hij nu zich richt op de Nederlandse top te halen met shorttrack. Hij komt uit voor het regionale training center Utrecht en stond al op enkele NK’s.

Mark Ooijevaar

Mark Ooijevaar is 1 van de bekenste diesels op de 10km in de periode 2000-2012 , waarbij hij het zelfs schopte tot 5e plek op het WK Afstanden in Japan en een pr van laag in de 13minuten. Hij is afgestudeerd bosbouwer uit Wageningen en koos altijd voor de combinatie van studie en sport. Marks droom is om schaatstrainer te zijn van enkele jonge schaatstoppers en mee te schaatsen.

Anouk Karel

Anouk Karel uit Hoorn schaatst bij team Noord-Holland en doet mee op landelijk niveau op de sprintnummers 500 en 1000m. Anouk geeft ook schaatsles en wel ‘shortrackles’ , de spectaculaire versie van bochten knallen en technische perfectie. Ze laat ook graag op de langebaan zien welke tips ze je mee kan geven.

Michiel Kersten

Michiel Kersten is al lange tijd schaats en skeelertrainer van ijsbaan Haarlem en skeelerclub Zwanenburg. Zijn enthousiasme voor deze sporten brengt hij over naar vele gedreven subtoptalenten. Zijn zoon Cornelius Kersten komt tegenwoordig uit voor Engeland in het echte World Cup circuit op tv.

Stein Grendel

Stein combineert graag sporten op hoog niveau met zijn carriere. Hij begeleidt menig talent uit regio Utrecht naar de absolute topwedstrijden op regionaal niveau. Haalt zijn passie uit het doorgeven van kennis van de schaatstechniek en heeft dus veel zin in deze clinic aan technische professionals.

Joram Verkerk

Joram is fanatiek marathonschaatser en de man van de lange adem. Hij komt uit in de landelijke B competitie waar iedere week wedstrijden van 100 ronden gereden wordt met gemiddelde rondetijd 32 seconden.

Michiel Wienese

Michiel is als zelfstandige betrokken bij Movares’ projecten. Zelf wereldkampioen allround (2018) voor categorie 35+ combineert hij zijn werk als projectmanager met het gericht sponsoren zoeken voor schaatstalenten om zo continuiteit voor de schaatssport te borgen. O.a. was hij grondlegger van team Beslist.nl , APPM en 1nP.
Spreek hem aan tijdens de Movares clinics als je jouw techniek gefilmd wil zien en dit later terug wil kijken! Michiel zal vliegende keep spelen tijdens de clinic.