Op 1 juni is Movares Bruggendag, en jij bent erbij! Om alles in goede banen te leiden, vragen we je om uiterlijk 25 mei jouw voorkeuren door te geven voor de verschillende sessies. Er zijn in totaal drie rondes. Dit betekent dat je maximaal drie sessies kunt volgen. Hieronder staat een beschrijving van elke sessie. Onderaan de pagina kun je jouw drie voorkeuren doorgeven!

 

Sessies

Sprekers

Inhoud

1

Een tweede leven voor een brug

Michiel Bikker, ProRail

Theo Voogd, Bruil

Mieke van Eerten-Jansen, Movares

Bruggen hergebruiken: iedereen vindt het een goed idee en nobel streven, toch blijkt het in de praktijk lastig. In deze sessie hopen we je te inspireren hoe je een tweedehands brug kunt hergebruiken en hoe je hergebruik met een frisse blik kunt benaderen.

2

Seriematig aanbesteden: oplossing voor V&R opgave

Tako Heins, Provincie Zuid-Holland

Annerieke van der Linde, Movares

Robert-Jan Aartsen, Movares

Ontdek hoe seriematig aanbesteden een oplossing biedt voor de V&R opgave voor beweegbare kunstwerken. Tijdens deze sessie deelt Tako Heins de ervaringen van de provincie Zuid-Holland met een seriematige aanpak. Hij gaat in op de samenwerking met aannemers in bouwteams en deelt zijn inzichten over de selectie van ingenieursbureaus om de zogeheten “boeggolfproblematiek” in Zuid-Holland aan te pakken.

3

Meerdere mogelijkheden in stand houden beweegbare brug

Frits van Loenen, ProRail

Anton van ’t Klooster, Movares

Ontdek de mogelijkheden om bestaande beweegbare bruggen te renoveren en in stand te houden! Tijdens deze presentatie leer je aan de hand van voorbeeldprojecten welke aspecten een rol spelen en hoe je de kans op succes kunt vergroten.

4

Vermoeiing in stalen bruggen: meer berekenen, versterken of toch vervangen?

Mark van der Burg, Movares Ontdek hoe je de levensduur van een brug kunt verlengen bij vermoeiingsschade. In deze presentatie bespreken we alles wat hierbij komt kijken. Van de belangrijkste vermoeiingsberekeningen tot voorbeelden van versterkingsmaatregelen en het belang van een goede samenwerking tussen stakeholders.

5

Slim samenwerken: Innovatief ontwerpproces van stadsbruggen in Utrecht


Wouter Akkersmans, Gemeente Utrecht
Iris van Huijstee, Movares
Ontdek de groene en duurzame toekomst van Utrecht! Er wordt hard gewerkt aan de westzijde van het stationsgebied; de Leidse Rijn keert terug en wordt bevaarbaar gemaakt. Om de doorstoom te behouden komen er twee moderne stadsbruggen. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met de gemeente over het proces. Zo gaan we het hebben over het parametrisch ontwerp én de focus op natuurinclusiviteit en duurzaamheid.

6

Ambitieuze duurzaam-heidsakkoorden in de branche: kansen en acties

Frank Maatje, Bouwen met Staal

Herman van der Horst, Movares

Nederland heeft grote duurzaamheidsdoelstellingen en de Infrabranche kan, en moet hieraan bijdragen. Opdrachtgevers, aannemers, ingenieurs- en adviesbureaus, leveranciers, producenten en kennisinstituten kunnen allemaal hun steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. In deze sessie nemen wij je mee in de consequenties van de duurzaamheidsdoelstellingen en hoe deze zich hebben vertaald in het Bouwakkoord staal en het Betonakkoord. En natuurlijk bespreken we hoe wij hier gezamenlijk invulling aan kunnen geven.

7

Uw V&R opgave in lijn met uw assetmanagementdoelen

Paul Tulp, Movares Eenmaal gestart als V&R programma of organisatie blijkt het veelal nog niet zo eenvoudig om de juiste eisen en doelen scherp te krijgen. Dit vraagt om afstemming tussen de (strategische) assetmanagement plannen en het V&R-programma. In deze sessie gaat we in op deze afstemming en zoeken we naar een win-win situatie voor de assetmanagementorganisatie en het V&R programma.

8

Betonnen bruggen redden van de sloophamer

Martijn Veltkamp, FiberCore Europe

Marc Geerts, Movares

Verleng de levensduur van uw betonnen bruggen en redt ze van de sloophamer. We vertellen je alles over de versterking van brugdelen door middel van een innovatieve overlaging van vezel versterkt composiet. Leer van de praktijkcase ‘Dommelbrug Insulindelaan’ in Eindhoven en ga met ons in gesprek over wat er nodig is om ook uw bruggen duurzaam, veilig en toekomstbestendig te kunnen maken.

9

Wees altijd voorbereid op een calamiteit! (Calandbrug)

Emiel Singor, Movares Ontdek de harde lessen van een grootschalig calamiteitenproject tijdens de sessie van Emiel Singor. Ondanks een perfect onderhouden brug kan technisch falen leiden tot het platleggen van de exploitatie. Leer over durf, ondernemen, organiseren en de uitdagingen die komen kijken bij een dergelijke situatie. Neem deel en ontdek hoe u deze harde lessen kunt toepassen op uw eigen organisatie.

10

Hoe gezond is mijn beweegbare brug? Een snelle check met behulp van een QuickScan!

Wouter van Schelt, Rijkswaterstaat

Barbara den Daas, Movares

 

Veel bruggen van Rijkswaterstaat hebben hun theoretische levensduur van 50 jaar overschreden en zijn dringend toe aan vervanging of renovatie. Maar waar te beginnen? Het kan niet allemaal tegelijk en daarom moet er worden geprioriteerd. In deze sessie ontdek je hoe QuickScans hierbij kunnen helpen.

11

Veilig ontwerpen maakt veilig beheren en onderhouden mogelijk!

Otbert Molenmaker, Molenmaker Techniek B.V.

Willem Sonneveldt, Movares

Leer tijdens deze sessie praktisch om te gaan met CE-markering! We bespreken alle ‘lessons learned’ van de spoorbruggen van Gouda. Zo bespreken we welke ontwerponderdelen vereenvoudiging bieden tijdens de gebruiksfase en het onderhoud, en gaan we in gesprek over hoe een digital twin deze processen kan verbeteren!

12

Een calamiteit, en dan? (Nelson Mandelabrug)

Dennis Dierikx, Pallas Advies en Gemeente Zoetermeer

Jerry van Veenendaal, Movares

Ontdek het verhaal achter de snelle restauratie van de Nelson Mandelabrug. Vanwege scheuren in de nokconstructie werd het middelste brugdeel vervangen door een noodbrug. Slecht vier dagen was de A12 dicht, en na 55 dagen kon de brug weer open voor fietsers en voetgangers! In deze sessie vertelt Dennis Dierikx alles over dit bijzondere project.

13

Toekomstige assets zijn talking assets! 

Koen Hiemstra, Fugro

Rutger van Bemmel, Movares

Talking assets is een onderdeel van de Nationaal Groeifonds aanvraag Toekomst bestendige leefomgeving. In deze sessie gaan wij in op wat dit programma inhoudt en wat dat voor uw assets kan betekenen. Wij laten zien wat we de komende jaren gaan ontwikkelen en wat dit opdrachtgevers/assetowners en de markt op gaat leveren. Zowel in technische zin als in de manier waarop de markt werk.

Geef hier jouw sessie voorkeuren op