Vernieuwing samen met de klant

Onze maatschappij ziet zich gesteld voor grote opgaven met betrekking tot thema’s op gebied van mobiliteit, energietransitie, duurzaamheid, digitalisering en klimaatadaptatie. Movares is actief op al deze gebieden.

Grote maatschappelijke thema’s vragen om een andere, innovatieve manier van kijken naar de werkelijkheid. Innovatie is een essentieel onderdeel van ons werk als ingenieurs. Bestaande en nieuwe technologieën worden hierbij ingezet worden om oplossingen te realiseren voor maatschappelijke problemen. Oplossingen die haalbaar, betaalbaar en duurzaam zijn en die ontstaan in nauwe samenwerking met onze klanten en stakeholders.

Een staalkaart met voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen waarbij Movares betrokken is, ziet u hieronder.

Wilt u meer weten over innovatieve ontwikkelingen bij Movares? Neem dan contact op met:

Frits Makkinga
Marco Duijnisveld

voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen

EULYNX, een Europees project waarin meer dan tien inframanagers samenwerken aan het standaardiseren van interfaces met treinbeveiligingssystemen. 

Youtube

Eurolocking is een mede door Movares ontwikkeld innovatief systeem voor de beveiliging van railinfrastructuur. Het voorkomt aanrijdingen met andere treinen en wegverkeer, detecteert onveilige situaties en zorgt daarmee dat het treinverkeer veilig verloopt. Bijzonder is dat dit systeem gebaseerd is op PLC’s uit de procesindustrie.
FAME 3D is hét virtuele alternatief voor een realistische ervaring van trein- of metrobestuurders met nieuwe routes, nieuwe technologieën of nieuwe beveiligingsapparatuur. 
De GeluidVangrail is een relatief goedkope en makkelijk aan te brengen geluidsmaatregel die weggeluid met maximaal 5 dB reduceert. 
Het simulatieprogramma HORTUS brengt de relatie tussen dienstregeling en infrastructuur nauwkeurig en snel in kaart zodat deze optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd.
NIOP is een innovatief systeem dat het ‘uiteendrijven’ van overwegplaten voorkomt. Dit voorkomt gevaarlijke situatie en reduceert onderhoudskosten.
Rainroad
Rainroad is een makkelijk onder het straatoppervlak te plaatsen oplossing die bij hevige regenval overtollig regenwater opvangt en tijdens extreme hitte voor verkoeling zorgt.
Shimlift
Shimlift zorgt langdurig voor een betere spoorligging en een lagere onderhoudsfrequentie waardoor  de  beschikbaarheid van het spoor toeneemt.
Supply Chain Management
Samen met u gaan wij op zoek naar verbeteringen op het gebied van tijdig leveren, verlagen van de kosten of het verhogen van de kwaliteit met een gelijkblijvend budget.
De Verbindingswijzer
De Verbindingswijzer is een door Movares ontwikkeld bereikbaarheidstool. Snel en overzichtelijk wordt getoond hoe goed de multimodale bereikbaarheid is van elke willekeurige plek in Nederland.

Vistrap
Het behoud of terugbrengen van de gewenste biodiversiteit in waterlopen is het doel van de FISHIONPassage ©. Deze innovatieve vistrap wordt 3D geprint, is duurzaam en kan flexibel worden ingezet. Maatwerk dus. Een state of the art oplossing voor een goede prijs.