Innovatie

Duurzame vernieuwingen in samenwerking met de klant. Dat is wat Movares voor ogen staat op het gebied van innovatie. De maatschappelijke trends zijn duidelijk: er is behoefte aan meer en duurzamere vormen van mobiliteit en een betere afstemming tussen landschap, leefmilieu en vervoersystemen. En er zijn steeds meer stakeholders die hun inbreng hebben in allerlei maatschappelijke processen.

Movares speelt in op deze trends door middel van passende innovaties. Naast de mobiliteitssector wint Movares terrein op de rail-, energie-, water- en wegenmarkt. In samenwerking met onze klanten en stakeholders. Met als resultaat onder andere PLC Interlocking, koudgebogen glas en BREEAM Gebied. Kortom, Movares denkt graag met u mee als het gaat om product-innovaties, proces-innovaties of organisatorische innovaties.

Innovatiestudio’s

Innovatie geeft Movares de kans zich als creatief en meedenkend ingenieursbureau te profileren. Dit is interessant voor onze medewerkers, maar ook vooral voor onze huidige en nieuwe klanten. De Innovatiestudio’s van Movares zorgen ervoor dat er constante ontwikkeling op het gebied van innovatie plaats vindt. Professionals vanuit diverse disciplines creëren vernieuwende concepten of werken bestaande ideeën verder uit. Naast het brainstormen en ontwerpen, is er voor opdrachtgevers met creatieve ideeën ook ruimte om deel te nemen aan het ontwikkelingsproces bij de Innovatiestudio’s.

Meer weten? Neem contact op met onze innovatiespecialisten Erik van Weerdhuizen of Frits Makkinga.

ATBvv

ATB Vv (Automatische Trein Beïnvloeding Verbeterde versie)

ATB Vv (Automatische Trein Beïnvloeding Verbeterde versie) is een aanvulling op ATB-EG (Eerste Generatie). ATB Vv dicht het ‘snelheidsgat’ van ATB-EG.

Weg van de toekomst

Weg van de Toekomst

Oss | 2009 - 2014
Gemeente Oss (mede namens Provincie Noord-Brabant) en ProRail

Het project N329 Weg van de Toekomst is een bijzonder wegverbredingsproject met diverse tunnels en installaties en inpassingsopgaven. Movares is nauw betrokken bij dit project.

Bescherming blikseminslag

Capacitief aarden kabels tegen effecten blikseminslag

Betere bescherming van railinfrasystemen tegen de effecten van blikseminslag. Dat is de kern van een innovatief idee dat de robuustheid van het spoor ten goede komt.

Yardmaster

Yardmaster

Yardmaster is een flexibel systeem dat in onbeveiligd gebied de wissels voor de machinist stuurt. Het systeem kan op elk Nederlands rangeer- of opstelterrein worden toegepast.

Grafische weergave treinenloop

Grafische weergave treinenloop

Movares heeft in de innovatiestudio een oplossing bedacht waarmee de treindienstleider overzichtelijk is en snel de planning van de treinenloop kan regelen.

Bouwen met glas

Bouwen met koud gebogen glas

Movares ontwikkelt koud-buigbaar en brandhangend glas. De voordelen van deze glassoort zijn evident.

aerocity

AeroCity

Overal | 2015 - Heden

AeroCity is een aantrekkelijk alternatief op het gebied van milieuvriendelijkheid, comfort voor de reiziger en technologie. AeroCity is het openbaar vervoer van de toekomst.

waterontspanner2

De Waterontspanner

De Waterontspanner is een innovatie ontwikkeling van Movares in samenwerking met Deltares en Waterschap Rivierenland en zorgt voor stabiliteitsverbetering van rivierdijken.