Stichting UAF en Vluchtelingenwerk Midden-NederlandLogo-Stichting-UAF

Project
Stichting UAF en Vluchtelingenwerk Midden-Nederland begeleiden studenten die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. De studenten krijgen hulp bij het vinden van een studie of baan in Nederland.

De meeste vluchtelingen hebben al een studie afgerond in hun land van herkomst, maar hun diploma en werkervaring sluiten vaak onvoldoende aan op de eisen van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Stichting UAF en Vluchtelingenwerk Midden-Nederland geven deze studenten de kans om zich bij of om te scholen. Ook kunnen zij bij bedrijven meer werkervaring opdoen. Hierdoor maken de studenten weer kans op een goede baan.VWN_logoCMYK

Hulp van Movares
Movares biedt, via de Movares Foundation, vluchtelingstudenten met een technische achtergrond een half jaar de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

  1. Siavash Farokhi (VWMN) beet vorig jaar het spits af bij de afdeling ICT. In het personeelsblad vertellen hij en zijn leidinggevende Jos Reerink over hun ervaringen. Lees hier het interview.
  2. Bij de afdeling Beveiliging bij het digitaal tekenbureau zijn drie vluchtelingen van Stichting UAF opgeleid tot CAD-tekenaar. Lees hier het interview dat zij gaven in het personeelsblad van Movares.
  3. Ook Mussie Ghirmai Habte heeft werkervaring opgedaan bij de Afdeling Water. Lees het interview met Mussie en zijn leidinggevende.
  4. Samira Fardshidnia studeerde af bij de afdeling ICT. In het personeelsmagazine van Movares vertellen zij en begeleider Jos Reerink over hun ervaringen. Lees hier hun verhaal.
  5. Ook Micael Woldegiorgis heeft werkervaring opgedaan bij de Afdeling Water van Movares. Lees hier het interview met Micael en zijn begeleider.
  6. Vanaf januari 2016 doet Nima Ghasemi Lagharaki werkervaring op bij de Divsie RM & I op de  afdeling Staalbouw. Lees hier het interview met Nima Ghasemi Lagharaki, Julian Sol en Gary Greiner.
  7. Per 1 januari 2016 heeft Micael Woldegiorgis na zijn werkervaring een jaarcontract gekregen. Lees hier het interview met Micael Woldegiorgis en Camiel Dijkers.

 

Movares biedt werknemers van Stichting UAF een leerzame werkervaringsplaats.

Movares Foundation_vluchtelingwerknemers Stichting UAF 1   Movares Foundation_vluchtelingwerknemers Stichting UAF 2    

Mussie en zijn manager   Micael Woldegiorgis

Samira - Cor - Jos 20150217 600px                 movares nima en Julian Sol mrt 2016

Micael en Camiel mrt 2016

 

 
Maatschappij  Kennis