Movares-medewerkers

Project (1)
De Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht is een school voor voortgezet onderwijs voor leerlingen met een lichamelijke handicap, functiestoornis, lichamelijke beperking of langdurige ziekte. Op school worden onderwijs en revalidatie door revalidatiecentrum De Hoogstraat geïntegreerd aangeboden. De leerlingen van deze school verblijven al jaren in twee noodgebouwen en moeten daar helaas nog heel wat jaren vertoeven. Doel is om de school op te knappen, zodat er een betere, schone leefomgeving ontstaat voor deze leerlingen.

Hulp Movares (1)
De medewerkers van de afdelingen Business Strategie en Communicatie hebben een middag verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals schilderen van de gangwanden en tunnel buiten, schoonmaken en coating aanbrengen voor graffiti. Het was een zeer geslaagde dag. Later hoorden we dat zowel de leerkrachten als leerlingen zeer tevreden zijn met het resultaat. Daar doen we het uiteindelijk voor!

 

Project (2)
Albert van Koningsbruggen in  Utrecht is een combinatie van verzorgings -,  bejaardentehuis en dagopvang  ineen.

Hulp Movares (2)
De medewerkers van de afdeling Personeel & Organisatie hebben een middag activiteitenbegeleiding gedaan in het verzorgingshuis. In de gezamenlijke huiskamer werden spelletjes gedaan, aangezien het regende en ze niet buiten konden gaan  wandelen. Tijdens het spelletjes doen merkten we dat de bewoners de aandacht erg op prijs stelden en veel aan het lachen waren. Op deze manier kreeg je meer contact met de bewoners dan wanneer je achter een rolstoel aanloopt. Ze genoten ook van het gebakje wat ze ter gelegenheid van onze aanwezigheid kregen aangeboden. Tweederde van de senioren weet niet meer, dat de Movares-medewerkers zijn langsgeweest, maar ze hebben de bewoners voor een middag een goed gevoel gegeven. Na 1,5 uur werden de bewoners weer naar hun kamer begeleid en konden de P&O-medewerkers terugkijken op een zeer bijzondere en niet alledaagse middag.

 

Project (3)
Midden in de bruisende stad Utrecht bevindt zich Stadsboerderij Griftsteede. Hier lopen allerlei soorten boerderijdieren rond. De boerderij heeft twee stallen en diverse weides.

Hulp Movares (3)
Afdelingsteam Beveiliging ging voor hun jaarlijkse uitje vrijwilligerswerk doen bij Stadsboerderij Griftsteede in het Griftpark in Utrecht .

De werkzaamheden waren zeer divers: de hal leegruimen, de vloer schrobben met een schrobmachine, muurtjes schilderen, ramen lappen, bloemstukjes maken om de hal op te vrolijken, blokken uit de blokken-mand en prullenbakken soppen, buiten vegen en als laatste de koeien borstelen. Kortom voor elk wat wils. Al met al een zeer geslaagde middag, mede door het zonnige weer maar vooral door de bijzondere samenwerking en de vrolijke stemming van de deelnemers.

Teamuitje2 

Teamuitje1