Stichting IT Donations

Project
De stichting IT Donations beoordeelt wat door bedrijven afgeschreven ICT-apparatuur waard is en schenkt de opbrengst aan een door de donerende bedrijven te bepalen goed doel. Als goederen geen waarde meer hebben, zorgt IT Donations ervoor dat deze op een verantwoorde, milieuvriendelijek wijze worden verwerkt.

Hulp Movares (1)
Alle afgeschreven ICT-apparatuur van Movares wordt opgehaald door de stichting IT Donations. In 2013 koos Movares ervoor de opbrengst te doneren aan AMREF flying doctors. Voor 2014 is gekozen voor www.jointhepipe.org, schoon water bereikbaar voor iedereen.

Zie ook Stichting IT Donations.

Hulp Movares (2)
Ook draagt Movares met de aanschaf van memory sticks voor eigen gebruik bij aan schoon drinkwater in derdewereldlanden. De afdeling ICT koopt memeory sticks in via Fair Memory. Deze organisatie doneert voor iedere stick die wordt aangeschaft een bedrag aan Cordaid, die daarmee het werk van Cordaid Mensen in Nood steunt. Met iedere € 100,=  die zij ontvangen, krijgen 28 kinderen in Bangladesh toegang tot schoon drinkwater.

Zie ook Fair Memory/Cordaid Mensen in Nood.

Hulp Movares (3)

In de 2e helft 2015 is door onze samenwerking met IT Donations wederom een donatie gedaan aan een goed doel. Deze keer is het  goede doel : Duchenne Heroes. Duchenne Heroes, organiseert meerdaagse mountainbiketochten die men niet alleen in de benen voelt, maar ook in het hart. Iedere deelnemer aan Duchenne Heroes brengt sponsorgeld mee. Hiermee steunt men het werk van stichting Duchenne Parent Project, dat o.a. onderzoek financiert naar Duchenne spierdystrofie én men geeft honderden kinderen die lijden aan de slopende spierziekte Duchenne hiermee hoop op een medicijn.

 

Maatschappij