Op donderdag 11 oktober vond de tweede editie van het ontmoetingsevenement Utrechters praten met Utrechters plaats, georganiseerd door Taal Doet Meer en Movares Foundation. Het was een succesvolle en inspirerende avond.

 In totaal gingen zo’n 100 vertegenwoordigers van Utrechtse organisaties en anderstalige stadsgenoten met elkaar in gesprek tijdens het ontmoetingsevenement dat plaatsvond bij Movares in Utrecht. Naast lekker eten stonden verrassende ontmoetingen en uitwisseling van kennis en verhalen centraal. En dat is gelukt. Tijdens de avond zijn veel interessante en leuke gesprekken gevoerd. Zo bleek ook aan het eind, toen aanwezigen werd gevraag wat ze van de avond vonden. Een greep uit de reacties: “Ik vond het een heel leuke avond. Het is leuk om zo veel verschillende mensen te zien en met zo veel mensen te praten. Het contact is heel mooi geweest en heel positief.” En: “Ik vind dit een ontzettend mooi initiatief. Het geeft je de kans om uit je eigen bubbel te stappen.” Een andere aanwezige gaf aan dat ze ook een beetje op reis was geweest tijdens de avond: “Het was heel gezellig en ik heb heel erg gelachen. En ik heb ook een beetje gereisd. Ik was in Hong Kong, Suriname en Utrecht.”

Er zijn tijdens het ontmoetingsevenement veel nieuwe connecties gelegd en mooie contacten tot stand gekomen. Taal Doet Meer en Movares Foundation hopen dat iedereen hier in de toekomst mee aan de slag gaat en dat mensen geïnspireerd zijn geraakt om vaker zomaar een gesprek aan te knopen met iemand.