Diverse stichtingen

Project
Bij ontwikkelingssamenwerking is het leren lezen van kinderen is een belangrijk aandachtspunt. Met behulp van leesplankjes met woorden uit hun omgeving krijgen kinderen via diverse stichtingen de kans om op basisniveau Engels of Frans te leren.

Hulp van Movares
De  Movares Foundation heeft leesplankjes in het Engels en Frans vervaardigd. Peter Bontan van de afdeling Visuals ontwierp de leesplankjes. Mevrouw Cornelly Chan A Hung van de stichting Kenki Liba, die als eerste de leesplankjes in ontvangst mocht nemen: “In Gambia gaan niet heel veel kinderen naar school of kunnen Engels spreken of verstaan. Er zijn ook nog steeds kinderen analfabeet. De leesplankjes voor het project ‘Josephine’ in Gambia zijn dan ook enthousiast ontvangen.”

De Engelstalige en Franstalige leesplankjes van Movares hebben inmiddels in veel landen een goede bestemming gevonden. Naast de leesplankjes voor Gambia (via Stichting Kenki Liba) zijn er ook leesplankjes gegaan naar: Kenia (via stichting Faithfulchild), Tanzania (via fam. Smits), Malawi (via Synnervate), Sri Lanka (via School for the Deaf), India (via stichting Mefiboseth), Congo (via Hearts and hands for Congo), Senegal (via Stichting Klaslokaal in Senegal), Ghana (via stichting Livingstone), Roemenië (via stichting Manna voor Roemenië) en Namibië (via stichting Philadelphia Namibië).

WereldbolMaatschappij

Movares Foundation leesplankjes Kenia    Movares Foundation_leesplankjes Senegal
Kenia (ook laptop via Movares Foundation)                 Senegal

Movares Foundation_leesplankjes Congo    Leesplankjes-voor-kinderen-in-Tanzania
Congo                                                                                  Gambia

Roemenie leesplankjes    Leesplankjes Namibië
Roemenië                                                                            Namibië

 leesplankje Kenia voorzijde Leesplankje Senegal
Franstalige leesplankje.                                                    Engelstalige leesplankje