Korfbalvereniging Synergo Utrecht

Project
Korfbalvereniging Synergo is ambitieus en wil kunnen groeien in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Synergo speelt tijdens het zaalseizoen in sporthal De Dreef in Overvecht. Tijdens het veldseizoen korfbalt Synergo op het eigen kunstgrasveld aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht. Tijdens het zaalseizoen worden de veldaccommodatie en bijbehorende kantine niet gebruikt, ook niet door andere partijen. Synergo heeft samen met gemeente Utrecht plannen om de huidige kantine van de veldaccommodatie te slopen en op deze locatie een nieuwe sporthal te realiseren. De nieuwe sporthal kan door Synergo gebruikt worden tijdens het zaalseizoen en het veld blijft in gebruik tijdens het veldseizoen, zodat Synergo in de toekomst op één locatie kan korfballen. De sporthal zal ook gebruikt worden door een nabijgelegen school en eventueel andere verenigingen.

Hulp Movares
Synergo is een familievereniging en heeft haar blik op de toekomst met de volgende generatie in het vizier. Daarom heeft Synergo de ambitie een duurzaam gebouw te realiseren. Om dit te kunnen verwezenlijken, is nauw overleg met gemeente Utrecht nodig. Movares heeft een werksessie georganiseerd bij gemeente Utrecht, met als doel een gezamenlijke duurzaamheidambitie te formuleren waar zowel gemeente als Synergo achterstaan. De ambitie wordt uiteindelijk meegenomen in het Programma van Eisen voor het ontwerp van het gebouw.

Een vervolgstap na deze sessie is een onderzoek naar de balans tussen bouwkosten en exploitatiekosten, waarbij een business case inzicht kan bieden voor een terugverdienmodel voor de gemeente met bijvoorbeeld gelijke huur maar lagere exploitatiekosten.

 

 

Kennis