Duurzaamheid

‘Samen met onze opdrachtgevers, partners, concurrenten en leveranciers kunnen we een stap voorwaarts maken door samen duurzame alternatieven te bedenken’

De mens en de vier elementen. Een oeroud thema. De bevolking groeit en dat heeft consequenties voor de manier waarop wij met onze leefomgeving omgaan. Dit betekent doordacht handelen met respect voor de aarde, het water, de lucht en alle energiebronnen. Dat is waar het om gaat. In ons belang en het belang van de generaties na ons.

Verschil maken
Als betrokken organisatie verbinden wij ons aan duurzaamheid. Zelf schoner werken is een begin. Maar het echte verschil maken we door bewustwording en de inspiratie om vernieuwende oplossingen te bedenken. Hetzij gevraagd door onze opdrachtgevers. Hetzij ongevraagd, door onze eigen ambitie, visionaire concepten en innovaties. In bijna elk project ligt een duurzame kans met alle voordelen van dien.

Netwerken
Innoveren doe je niet alleen. Het organiseren van ketensamenwerking is voor Movares een belangrijke manier om succes van vernieuwing te kunnen garanderen. Movares is aangesloten bij een groot aantal netwerken waarin innovatie en duurzaamheid centraal staan. Lees meer over onze keteninitiatieven.

CO2-prestatieladder
Movares voert een actief CO2-beleid. Dat heeft geleid tot het behalen van niveau 5 van de ProRail CO2-prestatieladder. Onze footprint bedraagt ca. 1 ton CO2 per FTE. Daarmee hebben we veruit de laagste CO2-footprint van de ingenieursbureaus. Om dit niveau te bereiken heeft Movares een ambitieus CO2-beleid doorgevoerd, bestaande uit het nemen van CO2-reducerende maatregelen in de eigen bedrijfsvoering en compensatie van het resterende gedeelte. Zo is Movares sinds 2010 honderd procent CO2-neutraal. We nemen ook actief deel in het behalen van CO2-reducties in de keten.

Lees meer over onze CO2-prestatieladder.

Meer over duurzaamheid bij Movares:

Projecten
Als individu lijkt onze invloed beperkt, maar samen kunnen we veel doen. Samen met onze opdrachtgevers, partners, concurrenten en leveranciers zijn wij deel van het geheel. In ons werk hebben we de keuze duurzame alternatieven te bedenken. Onze projecten zijn daarvan het bewijs. U vindt ze hieronder:

Zonnepanelen Universiteit Utrecht - Movares

4600 zonnepanelen op daken Universiteit Utrecht

Utrecht | 2015 - 2016
Directie Vastgoed & Campus, Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht plaatst binnenkort 4600 zonnepanelen op 9 universiteitsgebouwen. Movares voerde een bouwkundige en constructieve toets uit.

betuweroute-2 - Movares

Trillingsonderonderzoek Betuweroute

2016 - 2016
ProRail
spoorbaan-geule-movares

Dijken Slimmer Toetsen

Waterkeringen worden eens in de zes jaar getoetst. Doordat hierbij gebruik wordt gemaakt van conventionele geotechnische rekenmodellen en theoretische uitgangspunten […]

Utrecht Vaartsche Rijn

Station Utrecht Vaartsche Rijn – bekroning Randstadspoor

Utrecht | 2007 - 2016
ProRail

Station Utrecht Vaartsche Rijn introduceert een compleet nieuwe stationsomgeving aan de rand van de levendige Utrechtse binnenstad.

Station-breda-movares-2

Stationsgebied Breda

Breda | 2006 - 2016
ProRail, NS en gemeente Breda

Stationsgebied Breda Breda heeft een comfortabele combinatie van reizen, wonen, werken en winkelen gekregen. Het gedateerde stationsgebied in Breda is in 2016 […]

Groningen Europapark

Ontwerp en begeleiding realisatie station Groningen Europapark

Groningen | 2010 - 2013
ProRail i.s.m. de gemeente

De gemeente had het gebied rondom het nieuwe stadion Euroborg op de kaart voor grootschalige stedelijke ontwikkeling. In dit gebied […]

Bilthoven - Movares

Ontwerp en begeleiding realisatie stationsgebied Bilthoven

Bilthoven | 2010 - 2015
ProRail i.s.m. de gemeente

Het begon met het soort spoorwegovergang dat je overal in Nederland vindt: een oversteekplaats met slagbomen waar je moet wachten […]

Station_6bewerkt

Raamovereenkomst met TenneT voor Engineeringsdiensten EU-200

projecten door heel Nederland | 2015 - 2021
TenneT TSO B.V. te Arnhem

TenneT en Movares werken samen in de Raamovereenkomst Engineeringsdiensten EU-200 voor de percelen Stations en Verbindingen, waaronder knelpuntanalyses zoals het oplossen van (te) laag hangende geleiders (draden) en vergroting van de transportcapaciteit van verbindingen (opwaardering).

Reconstructie Stationsomgeving Putten

Reconstructie Stationsomgeving Putten

Putten | 2014 - 2016
Gemeente Putten / NS

Movares heeft in opdracht van Gemeente Putten en NS de totale stationsomgeving van Putten opnieuw tot een samenhangend geheel gemaakt met in totaal 50% extra fietsplaatsen.

Kabels en leidingen ondergrondse infra

GOOI (Grip Op Ondergrondse Infra)

Dit project is landelijk uitgevoerd, verdeeld over drie percelen: Noord-Holland, Zuid-Holland en de rest van Nederland | 2012 - Heden
ProRail

ProRail heeft Movares gevraagd diverse tekeningen van de Ondergrondse Infra BBKS (Basis Beheer Kabelschema’s) te reviseren zodat er een betrouwbaarder beeld ontstaat van de ondergrondse infra vóór de start van de werkzaamheden.