digitale transformatie

Veiligheidsanalyses

Naar minder risico en hoger rendement

Meer informatie?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Treedt een gevaarlijke infrastructurele situatie werkelijk vaak op? Wilt u een stevige onderbouwing voor aanpakken van een onveilige situatie? Of juist voor niet aanpakken? Voldoet uw systeem aan de wettelijke veiligheidseisen en de beleidsnormen voor veiligheid?Wij analyseren voor u de situatie, leveren u de producten die u nodig heeft en formuleren zo nodig oplossingsvoorstellen.

Veiligheidsanalyses bij ontwerp

Bij het ontwerp van een emplacement, baanvak of een beveiligingssysteem moeten vaak keuzes worden gemaakt die invloed hebben op de veiligheid. Als opdrachtgever moet u dan weten hoe groot het risico is. Welke kans is er dat een gevaarlijke situatie daadwerkelijk optreedt en wat zijn de mogelijke gevolgen? En voldoet het veiligheidsniveau aan de gestelde normen en richtlijnen zoals de Beleidsagenda Spoorwegveiligheid 2020-2025 of Normdocument LightRail?

Bij toonaangevende, grote Heavy Rail en Light Rail projecten heeft Movares analyses uitgevoerd van botsveiligheid, ontsporingsveiligheid, brandveiligheid, tunnelveiligheid, veiligheid van baanwerkers, veiligheid van in- en uitstappen en veiligheid van overweggebruikers.Voor de Hanzelijn bleek in Dronten de doorschietlengte achter het sein aan de krappe kant te zijn. Movares heeft hiervoor geanalyseerd hoe groot het werkelijke risico was en in samenspraak met het project Hanzelijn aanvullende veiligheidsmaatregelen voorgesteld.

De gemeente Amsterdam zorgt voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn, inclusief de aanschaf van nieuw metromaterieel en de aanschaf van een nieuwe spoorbeveiliging voor de Noord/Zuidlijn en het bestaande metronet. In opdracht van de gemeente heeft Movares veiligheidsanalyses uitgevoerd met betrekking tot botsingen, ontsporingen, ongevallen met baanwerkers en incidenten bij in- en uitstappen.

Veiligheidsanalyses vanuit risicomanagement

Desgewenst kan Movares vanuit een vroegtijdig ingezet project-risicomanagement  signaleren of veiligheidsanalyses een oplossing bieden voor gesignaleerde problemen.

Veiligheidsanalyses van Movares

Wij bieden u gestructureerde veiligheidsanalyses, een constructieve samenwerking met inhoudelijke experts en een rapportage afgestemd op de doelgroep.