De Omgevingswet: Samen klaar voor de toekomst!

Op 1 januari 2024 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Deze nieuwe wet bundelt 26 wetten uit de fysieke leefomgeving samen tot één nieuwe wet om zo procedures te vereenvoudigen en een integrale aanpak in de ruimtelijke ordening te stimuleren. Deze wetswijziging brengt een nieuwe benadering van de fysieke leefomgeving met zich mee en zal zo grote invloed hebben op hoe we samenwerken, projecten voorbereiden en hoe we de leefomgeving inrichten. Een uitdaging die we bij Movares met beide handen aanpakken!

Als Movares hebben wij vol ingezet op het klaarstomen van onze werknemers op de komst van de Omgevingswet. Dit maakte ons bewust van de uitdagingen die de Omgevingswet met zich mee brengt, voor onszelf en voor onze klanten. Tegelijkertijd brengt het ook kansen aan het licht. De Omgevingswet gaat namelijk gepaard met de kans om onze werkwijze te vernieuwen, om innovatie te omarmen en om de verschillende onderdelen van leefomgeving nog beter op elkaar af te stemmen. De wetswijziging stelt ons in staat om nog beter te worden in wat we doen: het leveren van hoogwaardige plannen en strategische adviezen en het ontwikkelen van diensten en producten op maat.

Samen werkt het!

Samen met Movares zet u de juiste stappen op weg naar de Omgevingswet. Wij helpen u om kansen te identificeren, risico’s te minimaliseren en uw projecten succesvol te realiseren binnen het vernieuwde wettelijke kader. Zo zijn wij samen met u klaar voor de Omgevingswet. Heeft u een vraag of zoekt u een sparringpartner in deze transitieperiode, schroom niet en neem contact met ons op!