Movares is gespecialiseerd in het maken van interactieve 3D-modellen. Dit zijn realistisch ogende modellen waar gebruikers zelfstandig in kunnen rondlopen, rijden en vliegen op een vergelijkbare manier als een computergame. Hierdoor kunnen gebruikers vanaf ieder willekeurig standpunt bijvoorbeeld een ontwerp bekijken. Er kunnen meerdere ontwerpvarianten en voorgedefinieerde standpunten in worden opgenomen die door de gebruiker kunnen worden geselecteerd. Ook kan verkeersimulatie en voetgangersimulatie onderdeel zijn van het model. Hierdoor kan een nauwkeurig beeld verkregen worden van de toekomstige verkeersdruk in een ontwerp. Ook geluidstudie en een bezonningstudie kan onderdeel zijn van het model.
Het interactieve component en de vele toevoegingen mogelijkheden maakt deze techniek zeer effectief bij omgevingsmanagement en bijeenkomsten voor omwonenden. Dit wordt nog versterkt doordat gebruikers ook in de 3D-modellen hun opmerkingen achter kunnen laten. Doordat de interactieve modellen zeer realistisch ogen kunnen deze ook als basis worden gebruikt voor visualisaties en animaties.
Onze modellen zijn gebaseerd op Unity3D, zijn daardoor zeer toekomstbestendig en draaien als zelfstandig programma op zowel PC, MAC en online in de browser. Hierdoor kunnen de interactieve 3D-modellen ook gebruikt worden als onderdeel van een projectwebsite en voor e-participatie.